Media

Media Relaties

Ons persteam is beschikbaar om alle informatie, interviews of filmverzoeken te beantwoorden:

media@alcogroup.com

 • Haven in Transitie 12-07-2021 Biobased economie
  Een belangrijke stap in de energietransitie kan worden gezet door biologische grondstoffen te gebruiken in plaats van fossiele grondstoffen. We noemen dit ook wel de biobased economy. Sommigen hebben wel vraagtekens bij de duurzaamheid ervan. In deze aflevering bezoeken we Alco Energy, een soort brouwerij die uit maïs bio ethanol en veevoer maakt.
  Read more
 • PERSBERICHT 28-05-2021 Glastuinbouw breidt groene CO2-voorziening uit voor duurzame teelt
  CO2-voorziening via Alco Energy Rotterdam van groot belang voor klimaatneutrale glastuinbouw. Rotterdam, 27 mei 2021 – Vandaag is de levering van groene CO2 aan glastuinders in het gebied PrimA4a in Haarlemmermeer uitgebreid en in werking gesteld. Hierdoor kunnen tuinders per direct stoppen met het verbruik van aardgas voor de benodigde fossiele CO2 als voedingsstof voor hun gewassen....
  Download
 • Mediaplanet 28-05-2021 Duurzame Chemie
  Waarom chemie de juiste formule is voor meer duurzaamheid. Het doel van Alco is om als duurzame pionier mee te werken aan een CO2-neutrale economie. Het bedrijf is goed geplaatst om dat zowel voor zichzelf te realiseren als ook anderen hierin te begeleiden. Bedrijven en overheid in debat: "Onze chemiesector moet fungeren als dé bakermat van een betere wereld."
  Read more Download
 • Europoort Kringen 01-03-2021 Alles uit de maïskorrel
  De bio-ethanolfabriek van Alco Energy in Rotterdam is volgens plant manager Robine Koning de groenste van Europa. In Europoort Kringen onderbouwt ze deze stelling. Koning vertelt onder meer hoe stapsgewijs de efficiency is verbeterd, bottlenecks in het productieproces zijn weggenomen en dat de afvang van CO2 uit rookgassen wordt onderzocht. “Het doel is in 2030 klimaatneutraal te opereren.”
  Download
 • Port of Rotterdam 12-09-2020 Rijden op bio-ethanol uit Rotterdam
  Europa's grootste bioraffinaderij bevindt zich in het hart van de haven van Rotterdam. Alco Energy Rotterdam zet maïs om in bio-ethanol als brandstof in een productieproces dat nul afval genereert. De CO₂ die daarbij vrijkomt, wordt afgevoerd naar kassen in het Westland en de resterende maïspulp is geschikt als veevoer.
  "We willen de meest duurzame bioraffinaderij van Europa worden, misschien zelfs in de wereld.
  Logistiek gezien is Rotterdam voor ons de ideale plek".
  Read more
 • YouTube 01-09-2020 Bio-ethanol productieproces Alco Energy
  Alco Energy Rotterdam heeft in een filmpje geprobeerd een zo helder mogelijke weergave te geven van het ethanol productieproces.

  Read more
 • oMaintain 10-04-2020 Van drie naar twee stops per jaar
  Alco Energy Rotterdam, Europa’s grootste producent van bio-ethanol, veevoeder en groene CO2, kent jaarlijks drie stops van vijf dagen: in maart, juli en november. De juli-stop sloeg het bedrijf vanwege de pandemie over, die van november is vervroegd uitgevoerd.
  Ondanks de sterker vervuilde installatie was maar een stukje van de extra geplande stopdag nodig.
  Read more
 • Alco Bio Fuel 24-02-2020 Alco Bio Fuel: Looking for further greening and diversification
  We want to further develop our biorefinery and expand our product portfolio.
  This might imply that we will be moving away from bio-ethanol.
  Download
 • RTV Rijnmond 19-09-2018 Europoort op de schone toer
  De Botlek, Europoort en Maasvlakte maken met hun pijpen, buizen, rookpluimen en tanks niet een schone en duurzame indruk. Toch kan uiterlijke schijn bedriegen. Op het terrein van Alco Energy Rotterdam wordt van maïs biobrandstof en diervoer gemaakt. Daarbij gaat geen maïskorrel verloren. We halen alles uit de maïskorrel, er blijft niets over en in die zin is het een heel schoon proces zonder afval", zegt plantmanager Robine Koning.
  Read more